Chloortabletten


Het gebruik van chloortabletten long 200 gram en chloortabletten 20 gram

Chloortabletten long zijn speciaal geperst voor het onderhoud van zwembaden. Deze chloortabletten lossen zeer langzaam op en zorgen voor het continue desinfecteren van uw zwembadwater.
Deze chlooroplossing is te gebruiken voor zowel hard (veel kalk) als zacht (weinig kalk)water.


Uw zwembad vullen met water.

Hoewel het in sommige gevallen mogelijk is om uw zwembad te vullen met grondwater, adviseren wij u voor de zekerheid om leidingwater te gebruiken. Bij grond- en/of regenwater is niet uit te sluiten dat er chemische reacties optreden die uw water doen verkleuren. Indien uw grondwater (te) veel ijzerhoudend is, zal uw water bruin kleuren en zal een roestkleurige afzetting ontstaan op de wanden. Op termijn kan dit water schadelijk zijn voor uw zuivering installatie

Nadat u het bad heeft gevuld met water, is het van belang alvorens te starten met chloreren, dat u de juiste pH-waarde van het zwembad water bereikt. De idealer pH-waarde ligt tussen 7.2 en 7.6. De pH-waarde kunt u meten met de testers, ook te vinden op deze site. Aangezien de pH-waarde van het leidingwater in Nederland ergens tussen de 7.6 en 7.8 ligt, is het in veel gevallen nodig om de pH-waarde te verlagen. dit doet u met het toevoegen van pH- aan het badwater. Indien de pH-waarde te laag is gebruikt u pH+ om de waarde te verhogen. Onder hoofdstuk pH verlagen of verhogen kunt u lezen hoe u te werk kunt gaan.
 
 

Toedienen van chloor aan uw zwembadwater

Nadat het zwembad water de juist of gewenste pH-waarde heeft bereikt, kunt u de chloortabletten toevoegen aan het zwembadwater. Dat kan op 2 manieren; u voegt, afhankelijk van de grootte van uw zwembad, één of meerdere tabletten toe aan het water in een chloordrijver, of u voegt één of meerdere tabletten toe in het skimmermandje. de oplostijd in een chloordrijver is gemiddeld iets langer dan in de skimmer als gevolg van de stroming die sterker is in de skimmeromgeving. Gemiddeld lost een chloor long tablet (20 en 200 gram) in ca. 4 dagen geheel op. Let op, de oplostijd is indicatief en mede afhankelijk van de temperatuur van het zwemwater waarbij geldt dat hoe hoger de temperatuur van het water, des te snellere oplossing van de chloortablet.


Hoeveel chloortabletten moet ik gebruiken?

De dosering van chloor aan uw zwemwater is afhankelijk van het aantal m3 water in uw bad. In het doseerschema op deze site kunt u aflezen wat voor uw situatie het beste is. Het is noodzakelijk dat uw chloorgehalte zich tussen 2 en 5 ppm bevindt. Het water wordt dan optimaal gedesinfecteerd terwijl u als zwemmer zo min mogelijk last heeft van chloorlucht en/of irritaties aan uw huid of ogen door de chloor.

Het beste moment om chloortabletten aan uw zwembad toe te voegen is tegen de avond.

Gooi nooit een chloortablet in uw zwembad en gebruik altijd een drijver of het skimmermandje. Chloortabletten die in onopgeloste vorm direct in aanraking komen met de bad bodem, leiden onherroepelijk tot verkleuring van de zwembadfolie.
 
 

Belangrijke gebruikers informatie

Chloor is een agressief chemisch middel. Het daarom van belang dat op een verantwoorde manier wordt omgegaan met dit product. Berg de chloortabletten zo op dat deze buiten bereik van kinderen en huisdieren blijven. Houdt er rekening mee dat chloortabletten schadelijk zijn voor uw kleding. Aanraking met kleding leidt tot uitbijten van de kleur van textiel. Wij raden u daarom aan om altijd uw handen goed te wassen na gebruik of beter nog, latex wegwerp handschoentjes te gebruiken. De informatie die wij hier geven over de juiste dosering is een advies. U kunt aan dit advies geen rechten ontlenen. Het is van belang dat u de kwaliteit van het zwemwater regelmatig, liefst elke dag even controleert en bij doseert als blijkt dat dit als gevolg weersinvloeden wensen is. Met name na een onweersbui kan als gevolg van elektrolyse de chloorwaarde snel omslaan. Wij adviseren u om na een onweersbui een extra meting te verrichten. Tot slot, lees altijd aandachtig de aanwijzing op de verpakking zodat u zeker weet dat u veilig kunt werken met dit mooie product.